Vi överväger att strunta i deras riktlinjer! | Sverigedemokraterna i Södermanland

Vi överväger att strunta i deras riktlinjer!

Redan 2008 fattade Justitiekanslern ett beslut om att skolan inte äger rätt att släppa in enskilda partier och neka andra. Detta tillsammans med grundlagen struntar nu Eskilstunas gymnasier i.

Som ett politiskt parti känns det väldigt olustigt att behöva upplysa Eskilstunas gymnasiechef Bo Karlsson och Eskilstunas rektorer om att grundlagen står över enskilda tolkningar ur läroplanen och skollagen.

Enligt Eskilstuna Kuriren den 19:e mars så uttalar sig Gymnasiechefen Bo Karlsson om det faktum att Sverigedemokraterna är representerat i Eskilstuna kommunfullmäktige men trots detta alltså stängs ute från skolorna:

”Jag tror gymnasieskolorna mer fokuserar på politiken i Sverige och mindre på det lokala.”

Vad Bo Karlsson tror är mindre intressant i det här sammanhanget, han är inte pastor i kyrkan.

Ur ett demokratiskt perspektiv så ska eleverna få en möjlighet att göra ett val för framtiden och inte en ensidig indoktrinering av nuvarande maktfördelning.

Att det här handlar om att stänga ute Sverigedemokraterna ter sig solklart. Det vore otroligt om det skulle vara en slump att varje antagen riktlinje just råkar drabba Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna är mycket missnöjda med rektorernas inställning som vi menar sänder helt fel signaler till eleverna. Offentlig verksamhet får inte ha några politiska kelgrisar eller styvbarn, eleverna ska inte få uppfattningen att det finns ”fel” åsikter i en demokrati.

Hur vi kommer att gå vidare med det här är oklart men vi överväger att strunta i deras riktlinjer. Om de andra partierna verkar inom skolan finns det ingen anledning att vi ska stå utanför. Vi lever ju faktiskt i en demokrati!

Adam Marttinen, pressansvarig SD-Sörmland.
Kim Fredriksson, Ordförande SD-Eskilstuna.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.