Jimmie Åkesson på besök i Eskilstuna | Sverigedemokraterna i Södermanland

Jimmie Åkesson på besök i Eskilstuna

För andra gången inom loppet av några få veckor har Jimmie Åkesson ikväll varit på besök i Eskilstuna, denna gång i sällskap med sin pressekreterare Linus Bylund som var med även sist, och dessutom sin sekreterare Alexandra Brunell. (Och Säpo förstås.) Ett ganska stort antal medlemmar från SD Södermanland fanns också på plats för att ta del av allt Jimmie hade att berätta, och för att ställa frågor .

Kvällen inleddes med att vår distriktsordförande Adam Marttinen höll ett välkomsttal, och därefter lämnade han över ordet till Jimmie som berättade om vad som sker dels organisatoriskt inom partiet, men framförallt i det politiska arbetet i riksdagen.

Sedan följde en lång frågestund, då jag frågade Jimmie om allt möjligt som våra medlemmar framfört önskemål om att få veta. De områden som berördes var SD:s inställning till fritt cabotage, skatter på drivmedel, transport via land – och järnväg, förnyelsebara energikällor, upphandling av kött som producerats på ett sätt som inte lever upp till svensk djurskyddslagstiftning, återbetalning av koldioxidskatt på dieseldrivna fordon inom jord – och skogsbruk, samt finansiering av sjöräddning. Utöver detta fick Jimmie redogöra för vad som avses med öppen svenskhet, och förklara hur det kommer sig att s k ”gömda” flyktingar (läs illegala invandrare) kan söka och få vård och ändå förbli ”gömda”. En väldigt öppenhjärtig diskussion fördes också kring frågor av intern snarare än politisk karaktär, och de besvarades på ett mycket tillfredsställande sätt som jag tror var till allas belåtenhet.

Sammanfattningsvis var det ett mycket trevligt och givande möte, och jag vill framföra ännu ett stort tack till Jimmie så här i efterhand för att han tagit sig tid att träffa och på ett så ödmjukt och öppenhjärtigt sätt diskutera med oss medlemmar ute i distrikt och kommuner. Det var mycket uppskattat!

//Therese Borg

 

Foton från mötet kan ses nedan.

Adam Marttinen håller välkomsttal.
Jimmie Åkesson berättar om det politiska arbetet i riksdagen.
Jimmie Åkesson berättar om det politiska arbetet i riksdagen.
Mötesdeltagare.
Mötesdeltagare.

Jimmie Åkesson svarar på medlemmarnas frågor.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.